Afgelopen week kwamen dames 1 en heren 1 van Volleybalclub Sassenheim voor de laatste keer dit jaar in actie. Beide teams sloten 2016 af met een 3-1 overwinning.

Voor heren 1 waren het belangrijke punten na een aantal verliespartijen op rij. Het Zoetermeerse Zovoc, dat twee plekken lager staat, maakte het VCS knap lastig. De eerste set ging, ondanks een voorsprong van VCS, uiteindelijk naar Zovoc, waarna heren 1 alsnog orde op zaken stelde in de daaropvolgende sets. De vier behaalde punten zorgen ervoor dat de volleyballers uit Sassenheim voorlopig niet te ver in de degradatiezone van de promotieklasse duiken. In januari gaan ze vol goede moed de tweede helft van de competitie in.

Voor VCS dames 1 was hekkensluiter Inter Rijswijk zaterdag de tegenstander. Dit jonge team speelde een alles-of-niets-spelletje en VCS kon maar lastig in haar ritme komen. Een aantal serviceseries en een goede aanvalsdruk op het midden zorgden voor een 2-0 voorsprong in sets. Desondanks kon VCS niet doordrukken en de derde set ging met ruime cijfers naar Inter Rijswijk. In de vierde set nam VCS een voorsprong, maar de tegenstander wilde nog niet van opgeven weten en kwam weer bijna op gelijke hoogte. Een foutservice van Inter Rijswijk betekende het einde van het verzet. Dames 1 sluit door deze overwinning 2016 af op de vijfde plaats in de promotieklasse. 6 januari staat de eerste wedstrijd van 2017 op het programma: de derde bekerronde tegen VSTS uit Bodegraven, koploper in de derde divisie.