Strijd voor de slagroom op de taart

Nadat vorige week onder groot gejuich de taart was bemachtigd van Krijn met een mooi gestreden 1-3 winst was het vandaag de dag van de re-match voor Liusna. Inzet was de strijd om de rode lantaarn en de slagroom op de taart. Een gelijkspel zou voldoende zijn om niet als laatste in de poule te eindigen, maar dat het niet makkelijk zou worden was bij voorbaat al bekend.

Met de start van de wedstrijd kwam werd direct het zwakke punt weer zichtbaar. Terwijl de tegenpartij zijn punten binnen haalt is VCS nog zoekende en loopt dan direct al tegen een grote achterstand op. Vandaag was niet anders en de eerste set werd ingeleverd met een 16-25 verlies.

Zou het een kopie worden van vorige week? Het leek er wel op want de 2de helft stond men ineens met 15-3 voor. Vreemd hoe groot het verschil in sets telkens is. Uiteindelijk zal de teller op 25-12 winst eindigen en zijn we nog 1 set verwijdert van de doelstelling.

Opvallend is het bijzonder grote aantal opslagfouten, dit ondanks het onderhands serveren. Hierop zou veel meer getraind kunnen worden want zo makkelijk je punten inleveren is nergens voor nodig. Liusna was wel dankbaar voor deze slordigheden en ziet een 16-12 achterstand omgebogen worden in een 19-25 winst voor Liusna. Zonde, nu zou het dus in de laatste set moeten gebeuren. Een gelijk opgaande strijd tot 19-21. Hierna kreeg Liusna vleugels en gaf hun revanche glans door direct door te stoten naar een 19-25 winst. Hiermee is er geen slagroom op de taart behaald en bezitten we de laatste plek van de ranglijst. Nu de winsterstop in en hopelijk strijden we in de volgende competitie tegen meer gelijkwaardige tegenstanders.

Tevens wil ik alle vrijwilligers bedanken die het allemaal maar weer mogelijk maken dat alles zo goed is geregeld. We wensen jullie een fijne Feestdagen en een sportief 2017.

Setstanden  :  1-3    1ste set 16-25,  2de set 25-12,  3de set 19-25,  4de set 19-25

Forza MC1 Peer