TAART !!!

Vandaag de wedstrijd tegen Liusna. In het prachtige nieuwe complex mochten de dames aantreden tegen een team die ook worstelt met het grote krachtverschil in deze Klasse. Er was dus voor beide teams eer te behalen. Tevens was er de strijd om de rode lantaarn. Daar wilde we nu wel eens een keertje vanaf dus werd er met interim coach Mark en een minimale bezetting gezocht naar de mogelijkheden voor vanavond.

De eerste set was weer als vanouds, terwijl het lijkt of VCS nog staat warm te spelen haalt Liusna de eerste punten al binnen en voor ze er erg in hebben staat er al een onoverbrugbare achterstand op het bord. Zo mocht Liusna een 25-12 set winst noteren en vergrote daarmee de afstand van ons op de ranglijst. Er werd tijdens de wedstrijd goed gecoacht en gewisseld en dit kwam het spel ten goede. De 2de set werd geheel voor VCS en nu was het Liusna die het nakijken had. Met een 5-25 winst werd het eerste puntje van de avond gepakt. Maar de dames hadden de flow te pakken.  De wedstrijd ging vanaf nu gelijk op en de 3de set zou een waren thriller worden. Tot 19-19 bleven ze gelijk opgaand, maar toen was het toch VCS die aan het langste eind trok en voor de 2de keer een setwinst behaalde met 22-25.

De stemming zat er goed in, maar toen gebeurde er iets wat zo bijzonder is dat je erbij moet zijn geweest om het te geloven. Ook wel het wonder van Lisse. Alles ging mis bij VCS en een 12-0 stond op het bord. Ongeloof na de vorige set maar wonderen zijn de wereld nog niet uit. Vanaf dat moment werd het beest wakker in de dames en begon het wel te lopen. Maar zou het niet te laat zijn? Een onwerkelijke inhaalrace werd gestart en zo was stond er ineens 15-15 op de borden, ongeloof maakte zich meester van alle aanwezigen en iedereen voelde dat er werkelijk een wonder te gebeuren stond (mooie kerstgedachte) Maar Liusna liet zich niet onbetuigd en knokte voor de laatste punten. Met een 23-23 als stand voelde je de adrenaline door de zaal heen gieren van alle aanwezigen in de zaal en de app lezers. Het lukte, ja, ja, jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 24-26 set winst. Feest in de zaal en Krijn kan zijn 1ste taart gaan bakken die hij heeft toegezegd als een winst behaald zou worden. Hiermee werd tevens de laatste plaats overgedragen aan Liusna die volgende week hun revanche wil gaan halen als ze bij ons op bezoek komen.

Forza MC1 Peer

Liusna MC1 – VCS MC1   1-3   setstanden : 1ste set 25-12, 2de set 5-25,  3de set 22-25, 4de set 24-26