Wedstrijdverslag VCS MA1 tegen RVV MA1 op 3 november 2016

Na de makkelijk gewonnen wedstrijd met 4-0, met name door de servicedruk van VCS, tegen Gemini – Kangeroes MA1 op 27 oktober, wordt door de stand in de ranglijst duidelijk dat VCS samen met RVV en GSC gaat strijden om de eerste plaats. De meiden van VCS hadden zin in de wedstrijd tegen RVV. Omdat dit altijd spannende wedstrijden zijn waren er ook wel wat zenuwen te bespeuren. De tribune was weer goed gevuld, met VCS en RVV publiek. Dit publiek heeft een leuke en spannende wedstrijd gezien!

De eerste set neemt VCS de een voorsprong door een service ace van Henrike, 2-1. Daarna speelt VCS wat slordig. Uitballen, moeizame aanvallen en passes zorgen ervoor dat de stand gelijk op gaat tot 8-8. Door twee goede services van Yara loopt VCS uit naar 11-8. Eveline rondt een goede aanval af, 14-11. Noëlle zorgt met een slimme doortikbal voor 17-15. VCS blijft steeds de twee punten voorsprong behouden tot 18-16. Daarna spelen de meiden de set keurig uit, 25-19.

De tweede set scoort RVV de eerste vier punten. Een goede aanval door het midden, pass Yara, set-up Noëlle, maakt Vera mooi af met een smash, 1-5. Ondanks goede blocks van Tara en Eveline en een goede service van Tara blijft RVV op voorsprong. Tot 13-14 blijft VCS nog bij door een goede service van Amber, mooieen knappe punten van Henrike en een goed block van Vera. Dan neemt RVV het initiatief en dat zorgt voor een stand van 14-22. Coach Nanke neemt een time out, deze heeft het gewenste effect. Yara begint aan haar servicebeurt. En de aanvallen worden weer goed opgezet. Tara scoort door het midden en door een fantastisch block. Eveline scoort ook haar punten op de diagonaal. En Henrike smasht de bal snoeihard. Zo komt VCS knap terug tot 20-22. De time out van RVV heeft effect want ze komen weer tot scoren. Maar ook VCS blijft scoren, goede passes zorgen voor goede set ups van Noëlle waardoor Vera en Henrike kunnen scoren, 24-24. Een service ace van Eveline, 25-24. Foutjes bij beide teams zorgen dat de stand weer gelijk komt 26-26. Dan 27-26, 27-27, 28-27 en een geweldige service van Vera, 29-27!

De derde set gaat gelijk op tot 8-8. Daarna neemt VCS het initiatief. Het publiek geniet van mooie rally’s. Alle meiden staan goed te spelen. Goede blocks, effectieve services en prima passes leiden tot mooie aanvallen met een ruime set winst, 25-17, als resultaat.

De winst is binnen, maar de meiden willen meer. Ze willen de volle winst van vier punten, want dan staan ze bovenaan in de ranglijst. De wil om met 4-0 te winnen is duidelijk zichtbaar in het spel, maar ook de vermoeidheid slaat toe bij een paar meiden, gezien de netservices van beide kanten. Na een achterstand van 4-9, begint VCS weer terug te komen. Een block en geplaatste bal van Vera, een mooi punt van Henrike, een goede service van Eveline, een slimme bal van Yara en een goed block van Tara en Eveline maakt het gelijk, 14-14. Het is spannend, de scores gaan gelijk op tot 21-20. Dan brengen de goede services van Henrike het verschil op twee punten, 22-20. Dankzij een goede redding van Britt, die de bal knap in het spel houdt komt de stand op 24-20. RVV neemt nog een time out en scoort 24-21. Maar dan maakt VCS het laatste punt en zijn de vier punten binnen!