Het was afgelopen weken een druk programma voor de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim. Dames 1 speelde deze week, net als heren 1 vorige week, maar liefst twee wedstrijden. Op maandag was de tegenstander Haaglanden en op donderdag kwam Jupiter op bezoek in de Wasbeek. Heren 1 ging zaterdag richting Delft om bij Kratos ’08 de aansluiting met de middenmoot proberen te maken.

Dames 1

Dames 1 gaf maandag een trainingsavond op om in Voorburg de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. Het tweede damesteam van Haaglanden was de te kloppen ploeg. Nadat een ander damesteam enigszins mopperend hun trainingsveld afstond, kon het inspelen beginnen. VCS Dames 1 was goed op dreef, de servicedruk was in orde en er werd hard gewerkt voor ieder punt. In de derde set werd het nog even spannend, maar een mislukte aanvalsbal van Haaglanden zorgde voor een 3-0 voorsprong. De vierde set was nog slechts een formaliteit en de tweede 4-0 overwinning van het seizoen was binnen.

De dames waren gemotiveerd om het succes van maandag voort te zetten bij de thuiswedstrijd op donderdag. Die wedstrijd bleek echter iets anders te lopen dan gehoopt. VCS Dames 1 liep weliswaar in de eerste set uit naar 12-2, maar Jupiter gaf zich nog niet gewonnen. Na een spannend einde van de set kwam het team uit Oudewater als overwinnaar uit de bus: 26-28. De rest van de wedstrijd was een bizarre vertoning. VCS pakte set twee en vier met ruime cijfers (25-8 en 25-9), terwijl Jupiter tussendoor de derde set binnensleepte (22-25). De vijfde set moest de beslissing brengen en helaas was Jupiter aan het einde net even scherper. Dames 1 kan de komende week even bijkomen van de 4-0 winst en 2-3 nederlaag, want pas op donderdag 17 november staat er weer een wedstrijd gepland; in De Wasbeek komt dan het Scheveningse Kalinko langs.

Heren 1

Na een moeizame laatste oktoberweek, met twee nederlagen op zak, ging VCS Heren 1 de eerste zaterdag van november naar Delft om directe concurrent Kratos ’08 te treffen. Hoewel coach Peter Bosch en libero Martijn Boersma ontbraken, startte het team vol enthousiasme aan de wedstrijd. Dat leverde direct een flinke voorsprong op, maar VCS zou VCS niet zijn als ze het niet tot het einde spannend zouden houden. Gelukkig was het team weer op tijd bij de les, zodat de set met 25-23 werd gewonnen. Spannend tot het einde bleek het motto van deze wedstrijd, want na het nipte verlies van de tweede set (22-25), ging VCS via set drie (28-26) en een knappe inhaalrace in set vier (14-21 achter, 26-24 gewonnen) naar een welkome 3-1 overwinning. Donderdag 10 november speelt Heren 1 weer, dan in De Wasbeek tegen grote onbekende Dosko uit Stolwijk.