VCO JC1- VCS JC1.

De jongens en meiden van VCS JC1 zijn lekker op dreef in de competitie, daarom is het prettig om tegen VCO JC1 punten binnen te halen.

Vrijdag 28 oktober werd de wedstrijd gespeeld in de Voscuyl in Oegstgeest.

Trainer/coach Erik de Muinck kon er helaas niet bij zijn, in verband met een eigen wedstrijd maar had een hele goede vervangster kunnen regelen.

Denise van Goeverden nam deze taak met veel plezier waar. De bespreking was kort maar krachtig, op de eerste plaats staat plezier bovenaan.

Probeer goed je best te doen zonder teveel risico’s te nemen en in drieën te spelen en “ik” te roepen als je voor de bal gaat.

Dan  vangt de eerste set aan, Teun begint in de wissel. Er wordt meteen  sterk gespeeld en VCS komt snel op voorsprong met 11-6, door mooi in

drieën te spelen en een paar prachtige services. Bas serveert de eerste ace bij 13-6. De coach van VCO vraagt een time out aan.

Maar VCS blijft sterk spelen door een mooie smash van Simone en een block van Wies.

VCO komt aan het einde wel meer in de wedstrijd maar VCS weet de set met 25-21 naar zich toe te trekken.

Set twee begint Lina in de wissel. VCS gaat goed van start, Wies lukt het om haar services alle drie met een punt af te maken. Christine slaat bij een

stand van 6-2 de volgende ace. Maar VCO komt gevaarlijk terug tot 8-6, Denise vraagt een time out aan om de jongens en meiden weer scherp te krijgen.

Helaas komt VCO op voorsprong en ook de tweede time out kan het tij niet keren, de set gaat met 25-18 naar VCO, de scherpheid was even weg.

Maar de koppies bleven omhoog, Denise geeft ze een peptalk en de jongens en meiden staan er weer. Simone begint in de wissel.

Deze set gaat gelijk op, maar VCS kan een  voorsprong maken. Even later kan Bas zijn volgende ace maken bij een stand van 11-6 voor VCS.

De coach van VCO vraagt een time out aan, maar VCS knalt door, ook dankzij Bas die twee keer achter elkaar een ace slaat.

Bij 14-6 voor VCS komt Simone het veld in, Bas gaat in de wissel. Er worden mooie rally’s gespeeld, Wies kan ook een prima block plaatsen.

Na de tweede Time out van VCO, kan VCO terugkomen om vijf punten achter elkaar de maken. VCS heeft nog 1 punt nodig, en Denise doet er goed aan

om de time out te gebruiken en daardoor pakt VCS de derde set met 25-21.

In de vierde set begint Tycho in de wissel. Deze set gaat gelijk op, er worden schitterende rally’s gespeeld, ook geroepen en in drieën gespeeld.

Wies kan een mooie smash maken. VCO gaat wisselen, meteen daarna slaat Christine een ace. De ouders zijn gespannen op de tribune, zeker als de punt

die voor VCS was, geteld wordt bij VCO. Helaas horen ze ons niet roepen, de wedstrijd gaat verder. Teun blijft koel en slaat een ace bij een lichte voorsprong

van 16-15. VCO gaat weer wisselen, de stand is 19-19. De spanning staan op de koppies, VCS vraagt een time out aan bij de stand van 22-22.

Voor ze de focus weer hadden, wisselt VCO nogmaals, maar de jongens en meiden VCS kunnen de vierde set ook mee naar huis nemen met een overwinning 25-23.

VCS JC1, jullie kunnen trots zijn op deze mooie overwinning van 3-1, er is goed gespeeld en het team groeit met de week.

Denise, bedankt voor je coaching en begeleiding van het team !!