Afgelopen week mocht het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim maar liefst twee wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd betrof een bekerwedstrijd op maandagavond tegen Leython DC H1. Op vrijdag speelde het team een competitiewedstrijd tegen Castellum uit Alphen aan de Rijn. Hoewel er bij vlagen goed werd gespeeld, bleek het spelniveau niet voldoende om een van de partijen te winnen.

Voor de bekerwedstrijd geldt dat winst een kleine stunt zou hebben betekend; Leython speelt een klasse hoger dan VCS. De eerste twee sets was dit duidelijk te merken, VCS had namelijk weinig in te brengen tegen het degelijke spel van het team uit Leiderdorp. Met een 2-0 voorsprong liet Leython de teugels vieren, waardoor VCS beter in het spel kwam. Hier maakten de Sassemers dankbaar gebruik van en zij wonnen dan ook de derde set. In de vierde set bleef het tot het laatst spannend of er een vijfde set zou komen. Leython maakte echter op de beslissende momenten geen fouten en won de wedstrijd met 3-1.

Vier dagen later was Castellum de tegenstander in De Korf. In de competitie staan beide teams op vrijwel gelijke voet, dus hier lagen mogelijkheden voor VCS. De eerste set werd overtuigend gewonnen door de thuisploeg, maar daarna kon VCS zijn niveau niet vasthouden. De servicedruk viel weg, waardoor de ervaren mannen van Castellum hun eigen spelletje konden gaan spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een pijnlijke 3-1 nederlaag voor VCS.

Na vier gespeelde wedstrijden neemt VCS met zes punten voorlopige de negende plek in op de ranglijst. De volgende mogelijkheid om een plek te klimmen dient zich aanstaande zaterdag aan. VCS speelt dan in Delft tegen Kratos ’08, dat momenteel de achtste plek bezet.