Feeststemming in de zaal

Bij aanvang wilde men ons eerst in verwarring brengen door te melden dat de wedstrijd in de naastgelegen sporthal zou plaatsvinden. Maar nadat uiteindelijk iedereen zich verzameld had in de mooie sporthal “de Wasbeek” bleek dat de teams er al vanaf het begin goed bij de les waren. VCS kende een slechte start in de competitie en wilde vandaag minimaal 1 punt behalen.  Aspasia staat 3 setpunten voor in de stand, dus zou er vandaag een tegenstander staan die gelijkwaardig moest zijn.

De eerste set golfde op en neer in de stand, van een voorsprong naar een 14-21 achter te komen. Maar de dames gingen voor iedere bal en komen 23-24 voor. Het publiek zou deze avond een fantastische wedstrijd krijgen voorgeschoteld. De spanning was enorm maar met een 25-27 ging de eerste set verloren.

In de 2de set gingen de dames door waar ze gebleven waren en namen een brutale 9-3 voorsprong. Maar wederom werd het mooie spel door slordigheden afgewisseld en kreeg Aspasia de kans om hun vervelende huppel en yel te laten klinken. Toch zou dit een ommekeer in het seizoen betekenen want de allereerste setwinst werd behaald met een 25-23 stand. Het publiek werd gek en het punt werd gevierd of de overwinning al in de pocket zat.

In de 3de set was het een voortgang van de gehele avond. Een achterstand maar direct gevolgd door 7 punten achter elkaar. Meerdere ace’s (in het spel al omgetoverd tot eeezziiiiiiee) Het zou een lange avond worden want door de gelijk opgaande strijd zou het punten saldo ditmaal stoppen bij 22-25 verlies. Jammer want er waren mogelijkheden om het wel af te maken.

Het publiek zag een lange maar mooie strijd tussen 2 gelijkwaardige teams. De dames hebben geleerd van de eerste 3 sets en wisten nu op de beslissende momenten wel de hoofden koel te houden en gingen met een 25-21 hun 2de setwinst binnen slepen.

Vanavond was een duidelijke verbetering te zien van het spel in de totale breedte van het team. Er werd beter geblokt, 3-tjes waren standaard geworden en de services waren veel geconcentreerder. Top meiden we hebben weer genoten vanavond.

Setstanden 2-2,  1ste set 25-27, 2de set 25-23, 3de set 22-25, 4de set 25-21