Na een aantal weken trainen, is de JC1 van VCS klaar voor de competitie. Een fanatiek potje volleybal afgelopen maandag tegen de ouders, liet zien dat de jongens en meiden er klaar voor zijn. De JC1 bestaan dit seizoen uit: Lina, Teun, Tycho, Simone, Christine, Bas en Wies.

De wedstrijd tegen Setumup JC1 begint rond 19:30 uur in de Wasbeek, waar de ouders massaal zijn gekomen om de kinderen aan te moedigen. De JC1 start meteen sterk de eerste set. Er volgen lange rally's en vooral als team gewerkt. De jongens en meiden van Setumup spelen deze set ook sterk. De stand gaat behoorlijk gelijk op, maar VCS weet  hem met 25-22 te winnen.

De tweede set begint VCS uitstekend. De services zijn sterk, er wordt door de jongens en meiden boven hands geserveerd, terwijl de tegenstander dit bijna niet deed. Weer mooie en spannende rally’s. terwijl de ouders dachten dat ze daar niet meer bij konden, ging het balletje met effect over het net wat veel punten oplevert. Klasse om te zien. De tweede set wint VCS met 25-14.

De derde set gaat weer gelijk op, als Setumup de kansen benutten, zorgt VCS dat ze weer bij blijven. Bij een stand van 21-19 vraagt coach Erik de eerste Time out aan. Dit resulteert dat iedereen weer op scherp staat en deze set met 25-21 wint.

De vierde set gaat  wederom gelijk op, de teams houden het spannend, door 1 van de ouders wordt al een belofte gedaan, als ze 4-0 winnen, klim ik via de volleybal paal die voor de tribune staat naar beneden, de wedstrijd eindigt in  25-20. Gelukkig voor deze vader was de paal net weggehaald……

Wat de ouders hebben gezien is dat de JC1 een hecht team is die gebruik maakt van ieder zijn kwaliteiten, maar ook steeds beter gaat serveren en durven de acties te maken, kijken waar de tegenpartij even niet scherp staat of waar een plekje is waar de bal de punt kan maken.

Het woord team is ook na de wedstrijd van kracht, aangezien de was al staat te draaien komt een teamgenootje de meidenshirts nog brengen. Op naar de wedstrijd voor morgen tegen de zelfde tegenstander.