Donderdag 22 september de start van een nieuwe competitie, met nieuwe tegenstanders, een nieuwe trainster/coach, een beetje nieuw team, een nieuw systeem, een nieuw rij/was schema met fruitbeurt en een gezellig team met nieuwe energie! De gevulde tribune met enthousiaste supporters en de verslaggeefster zijn nog hetzelfde, maar wel een nieuw notitieboekje voor het maken van de wedstrijdverslagen.

Na een aantal trainingen en een oefenwedstrijd hebben de meiden zin om weer een echte wedstrijd te spelen. De eerste set begint nog wat onwennig, 0-2. Een smash van Yara zorgt voor de eerste voorsprong in deze wedstrijd, 3-2. Een goede servicebeurt van Henrike, met een ace brengt de stand op 4-2. Bij 7-2 neemt de coach van Voorburg een time out. VCS gaat daarna verder met scoren. Een goed geplaatste bal van Noëlle zorgt voor 15-6. Een goed geblokte bal van Britt, 21-10. VCS speelt de set netjes uit, 25-13.

De tweede set rondt Britt een goed opgezette aanval mooi af, 1-0. Daarna neemt Voorburg het initiatief en maakt VCS teveel fouten, 5-10. Vervolgens begint Yara aan een goede servicebeurt en lukt het Voorburg niet om deze service goed te verwerken. Een geplaatste bal van Eveline, 8-10, gevolgd door een goed opgezette aanval die Henrike afrondt na een prima set up van Britt zorgt voor een gelijke stand, 10-10. Bij 15-10 neemt Voorburg een time out. Maar VCS blijft scoren, een blok van Eveline zorgt voor 18-10. Een mooie score van Noëlle brengt de stand op 19-11. Tara zorgt met haar service voor 20-11 en Vera maakt een mooi punt, 21 13. VCS wint de set met 25-17.

De derde set lijkt het of de meiden helemaal warm gedraaid zijn. Prima passes en goede set-ups van Britt en Noëlle zorgen ervoor dat er mooie punten gemaakt kunnen worden. Een goede service van Vera en Britt en een smash van Yara zorgen voor een mooie voorsprong 13-5. Voorburg neemt een time out. Daarna slaat Tara direct een ace, gevolgd door een geplaatste bal van Vera en een smash van Amber, 16-5. Het wordt 22-9 door wederom een harde smash van Amber na een goed opgezette aanval. De derde set eindigt in 25-11.

De laatste set begint met een blok van Vera en Britt, 1-0. Tot 12-8 heeft VCS steeds vier punten voorsprong, daarna komt Voorburg terug door 13-13. Maar wederom door goede servicedruk neemt VCS weer een voorsprong en geeft deze niet meer uit handen. Amber zorgt voor het laatste punt, 25-17. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien en coach Nanke kan trots zijn op de meiden met de behaalde vier punten.