Het verwachte fileleed bleef uit en zo kwam het dat Iris en ik afgelopen vrijdag al om 18.00 uur het Waldhoornplein op reden. Pas om 19.30 uur zou de wedstrijd beginnen. Het plein werd omringd door een paar flinke flats en was opgesierd met een Chinees Indisch restaurant genaamd Golden House. Het lokale parkeerbeleid was nogal ondoorzichtig en de tropische naam van de sporthal bleek geen enkele relatie te hebben met de werkelijkheid. Rijswijk voldeed volledig aan onze verwachtingen.

Gelukkig was de kantine open en de koffie was maar één euro. Na eenzelfde worsteling met de parkeerregels sloot Ewout zich al gauw bij ons aan en langzaamaan druppelden de andere VCS-spelers binnen. Met een beperkte selectie zouden we die avond de wedstrijd gaan spelen: Seb was voor werk in Frankrijk en Rob herstelde van een enkelblessure. Na de gebruikelijke filosofische verhandelingen van Bas Martijn, ditmaal over rijstwafels, was het tijd om ons om te kleden.

De zaal had een Oostblok-allure waar menig DDR-sportcomplex nog een puntje aan kon zuigen. De spelers van Inter Rijswijk hadden niet veel haast, maar gelukkig maakten de scheidsrechters voort en zo begon de wedstrijd toch gewoon op tijd. We namen direct het initiatief en ondanks dat vanwege de wat mindere pass het midden maar weinig werd bereikt, scoorden we veel op de buitenkanten. Een goede servicedruk deed de rest. De eerste set haalden we met 25-20 binnen.

Helaas zakte de servicedruk in de tweede set wat weg, zodat Inter Rijswijk beter in zijn spel kwam. We bleven tot het einde van de set in de buurt, maar konden niet voorkomen dat de tegenstander de set met 23-25 won. In set drie en vier bereikte Martijn het midden beter en voerden we de servicedruk weer op. Inter Rijswijk probeerde van alles, wat resulteerde in opstellingsfouten en ander gerommel. Tweemaal 25-19 was het resultaat en daarmee behaalden we een overtuigende 3-1 zege. Het verborgen talent van Rijswijk liet zich pas na de wedstrijd zien. De plaatselijke Meijer-schaal stelde namelijk niet teleur.

Donderdag 3 maart spelen we in De Wasbeek tegen Punch, om de week daarna het huzarenstukje van dit seizoen te vertonen: twee wedstrijden binnen 24 uur! Op vrijdag 11 maart strijden we in Delft om 21.30 uur tegen Kratos en zaterdag 12 maart is koploper Nesselande aan de beurt, 16.15 uur in Zevenhuizen.