Vrijdagavond, in de kantine in Kouderk aan de Rijn, vlak voor de wedstrijd van VCS JC1 tegen Aspasia, zeggen we nog even tegen elkaar dat een verslag er vanavond niet in zit. Geen pen en papier meegenomen, te druk, en andere smoesjes ;-). Dus lekker achterover op de tribune kijken wat de jongens en meiden er vanavond van gaan maken. Maar al snel zitten we op het puntje van de bank. Wat een spannende rally’s!! Na een stevige achterstand komt VCS door sterk samenspel gelijk tot 20-20.  De vorige keer verloor VCS van deze jongens, maar zouden we dan nu meteen de eerste set gaan pakken? Ik besluit dat deze spannende set toch een verslag verdient en pak mijn telefoon om wat aantekeningen te maken. 23-23.. Nee, een hartstikke goed begin, maar VCS verliest de eerste set met 23-25.

De tweede set loopt het niet zo lekker en er zit weinig beweging in het team. Na een vette ace van Christine lijkt de moed er weer in te komen. Ondanks de achterstand heeft VCS het lef om hard te smashen en bovenhands te serveren. Het mag niet baten, deze set gaat Aspasia er vandoor met 25-14.

De derde set begint wat tam, maar langzaamaan komt de pit erin. VCS komt zelfs voor met 11-10! Bas raakt geblesseerd en wordt tijdelijke vervangen door Jan, die vaak mooie tactische ballen kort over het net speelt. De rallys’s zijn weer razend spannend en VCS gaat voor elke bal. Als supporters hartstikke leuk om te zien hoe goed er samen gespeeld wordt! Aspasia wordt zenuwachtig en gaat fouten maken. Helaas lijkt de druk ook voor VCS hoog en met name de servicefouten volgen elkaar op. Maar VCS herpakt zich en komt tot 23-21. Bas is inmiddels weer terug en doet lekker mee. Het publiek houdt het niet meer en de coaches van Aspasia raken nu toch echt in paniek. Ze vragen in korte tijd twee time-outs aan om VCS uit de concentratie te halen. En het lukt ze nog ook.  Met een dubieus laatste punt wint Aspasia met 26-24. Zonde hoor, VCS had deze set echt verdiend!

Lest best. De tegenstander begint met een paar ijzersterke services waartegen  VCS niet bestand is. Dat leidt tot een fikse achterstand van 2-11.  De stemming is even niet best, wat gemopper hier en daar, veel onnodige foutjes. De coach grijpt op een goed moment in en zijn team krijgt een preek met oppepper en sterke aanwijzingen. Elkaar helpen, teamwork, dat is de kern van zijn boodschap. En het werkt. Aspasia is niet de enige die goed kan serveren. De stemming is goed en de ballen vliegen om de oren van de tegenstanders. VCS gaat voor elke bal en speelt bijna alles in drie keer, met een paar flinke smashes erbij. De coaches van de tegenstander vragen bij een voorsprong van VCS van 23-19 weer een time out, maar deze keer zijn onze kanjers niet onder de indruk en spurten door naar de overwinning. Wat een spanning, het publiek (vooral dat van VCS) wordt gek! Ook hier een dubieuze eindbal, maar VCS wint de laatste set zeer verdiend met 25-21!

Een gelijkspel had meer gepast bij het spel dat we zagen, maar wat ons betreft wat dit absoluut een wedstrijd om trots op te zijn!