In de ochtend van zaterdag 4 oktober stond VCS JB1 klaar om te gaan winnen in Leiderdorp. Om 11 uur begonnen de teams met de warming-up, het inslaan en natuurlijk het serveren. Het verliep naar behoren en de wedstrijd begon. Met de slimme en zeer tactische opstelling begon de strijd naar de winst.

De eerste set begon goed, Leython moest even wakker worden maar daarna begonnen ze ook zeer fel te spelen. Voor Wiktoria was het allemaal even wennen zo’n eerste wedstrijd maar ze had het al snel goed te pakken. We speelden goed en waren aardig op weg, de stand was 08-15 voor de Leiderdorpers, maar toen werd nummer 20 gebruikt. Een lange, zeer tactische service begon, en voordat we het wisten was het 08-23. Na 2 mooie aanvallen van VCS werd het moeilijk en de eerste set was voor Leython. Het eindigde op 10-25.

Na een korte pauze begon de tweede set. Het begon met een moeilijke start door de vele goede aanvallen van Leiderdorp. Maar Natascha bracht ons weer met een prachtige service bij en het stond 05-05. Met de zeer goede combinatie van Nathanya, Natascha en Wessel haalden we drie punten binnen. Het was een erg leuke set en iedereen was erg enthousiast. Eindigde ook deze set voor de Leiderdorpers met 13-25.

Na 2 sets te hebben verloren wilden we derde set maar al te graag winnen. Maar een forse achterstand van 01-11 hield dat tegen. Maar de hoop was niet weg bij Martijn. Martijn knalde zeker 2 ballen mooi op de grond en VCS kwam terug. Lisa gaf een perfecte bovenhandse service en we waren bijna bij. Het lukte de Sassenheimers om de goede serveerder van Leython mooi te stoppen en kwamen we gelijk te staan op 15-15. Tussendoor was er ook nog tijd voor een ace voor VCS. Door een klein misverstand sprong Wessel van de bank en dook op de grond voor een ace, maar het was geen ace en iedereen moest lachen. Direct erna scoorde we wel een ace. Maar Leiderdorp kwam terug en beter dan eerder in de wedstrijd. Er werd wat gewisseld en ineens stonden daar een paar lange jongens te blokken. Daardoor ging het mis en bracht ons op een achterstand van 17-21. Joia blokte terug en kreeg er toch nog mooi een balletje overheen. Helaas kwam de nummer 20 ook weer in het veld en ging het de verkeerde kant met ons op. Het stopte bij 18-25.

De laatste set was erg gezellig. Het zat ons tamelijk mee en we begonnen aan de vierde leuke set. Er waren veel goede acties te zien, het serveren ging prima en de ballen vlogen niet alle kanten op. Isabelle was goed bezig op het achterveld, Nathanya had een goede aanval, en Martijn had een goede service. Ik bedoel, wat wil je nog meer? Alles ging goed maar helaas verloren we ook deze set met 11-25.

Na alle 4 de sets verloren te hebben, was het toch een goede en wijze wedstrijd voor ons. Het was gezellig en we deden ons best want dat is ook belangrijk. We keerde met een goed gevoel terug naar huis.