Jong en oud, met of zonder ervaring: bij Volleybalclub Sassenheim is iedereen van harte welkom. VCS heeft verschillende afdelingen. Bekijk hieronder welke afdeling het beste bij jou past. Iedereen mag drie keer gratis komen meetrainen, om te kijken of volleybal een goede keuze is. Aanmelden als lid is mogelijk gedurende het hele seizoen.

Volleybalspeeltuin

Kinderen vanaf 4 jaar trainen in de volleybalspeeltuin. Spelenderwijs krijgen de kinderen enige vaardigheden van volleybal onder de knie. Bewegen en balvaardigheid is hierbij belangrijker dan volleybaltechniek. De trainingen zijn op donderdagavond.

Minivolleybal (Cool Moves Volley)

Mini's zijn kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Alle mini's krijgen één per week training op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Voor de oudere mini's bestaat de mogelijkheid om twee keer per week te trainen. De mini's worden gesplitst in zes groepen. De groepen zijn door de NeVoBo genummerd als niveau 1 tot en met 6. Tijdens de trainingen zijn deze groepen ingedeeld op leeftijd van de kinderen. Bij niveau 1 tot en met 3 ligt het accent op het bewegen, gooien en vangen van de bal, samenwerking en plezier maken. Bij de volgende niveaus, niveau 4 tot en met 6, gaat het Cool Moves Volley steeds meer over naar het echte volleybalspel, waarbij ook de technieken steeds belangrijker worden. De mini's spelen één keer per maand, op zaterdag, een toernooi tegen andere verenigingen.

Jeugdvolleybal

Jeugdvolleybal is er voor kinderen van 12 tot 18 jaar. De jeugd is opgedeeld in drie groepen:
C-jeugd: 12 en 13 jaar
B-jeugd: 14 en 15 jaar
A-jeugd: 16 en 17 jaar.

Bij de indeling in trainingsgroepen wordt bij VCS naast leeftijd ook rekening gehouden met ervaring en niveau. De jeugdtrainingen zijn voornamelijk op maandag- en dinsdagavond. De jeugd speelt 20 wedstrijden per jaar tegen andere verenigingen. Thuiswedstrijden worden gespeeld op donderdagavond in 'De Wasbeek'. De uitwedstrijden vinden meestal plaats op vrijdagavond of zaterdag. Naast het volleyballen worden voor de jeugdleden ook nog andere activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek aan een wedstrijd van het Nederlands team, een kampweekend en toernooien. Ook is het voor de jeugd vanaf 16 jaar mogelijk om naar het jaarlijkse VCS-feest te komen.

Senioren

Vanaf je 18e jaar word je bij VCS tot de senioren gerekend. Senioren kunnen bij ons niet alleen recreatief volleyballen, er wordt ook op diverse niveaus competitie gespeeld. Dames 1 en heren 1 komen uit in de promotieklasse, de overige teams in de 2e, 3e en 4e klasse. De trainingen vinden plaats op maandag- en dinsdagavond. Voor senioren, zowel competitiespelers als recreanten, worden enige toernooien georganiseerd. Ieder volleybalseizoen kent wel een start- of slottoernooi, een oliebollen- of een mixtoernooi. De vaste teamindeling wordt dan losgelaten en er worden, speciaal voor dat toernooi, nieuwe teams samengesteld. Naast een sportieve happening is zo'n toernooi natuurlijk ook een gezellige gebeurtenis.

Recreanten

Er is een recreantengroep van circa 40 leden. Veel trainingonderdelen worden voor de hele groep op drie velden gegeven, andere onderdelen alleen voor hen die het nodig hebben. Elke woensdag wordt er van 19.30 tot 21.00 uur getraind. Na een warming-up van ongeveer een half uur, wordt iedereen ingedeeld om een paar sets tegen elkaar te spelen. Afhankelijk van de grootte van de groep wordt er op 2 of 3 velden gespeeld. Ook is het mogelijk met een recreantengroep aan de recreantencompetitie van de Nevobo deel te nemen.