Afgelopen weekend was alweer het laatste competitieweekend van het volleybalseizoen. Alleen VCS heren 1 kwam nog in actie om zich als nummer tien te verzekeren van handhaving in de promotieklasse. Tegenstanders waren twee nummer twee’s uit de eerste klasse, Sovicos uit Den Haag en Kratos uit Delft. Deze driekamp in Oudewater moest VCS winnen om niet te degraderen naar de eerste klasse.

De eerste wedstrijd was het niveauverschil groot, VCS veegde de vloer aan met Sovicos (25-8 en 25-12). Vooral de servicedruk van onder andere aanvoerder Jeroen van Schie zorgde ervoor dat Sovicos nauwelijks zijn eigen spel kon spelen. Die servicedruk viel in de wedstrijd tegen Kratos jammer genoeg behoorlijk weg. VCS scoorde echter op de juiste momenten en won de wedstrijd met 2-0 (25-22 en 26-24). Missie geslaagd. Na een moeilijk seizoen is handhaving een welkome opsteker.

Voor VCS dames 1 zit het seizoen er al een tijdje op. Het team eindigde op een knappe vijfde plaats in de promotieklasse. De speelsters hebben dit seizoen individueel en als team flinke progressie geboekt. Daarnaast hebben ook vier jeugdige talenten zich goed kunnen ontwikkelen bij het team. Het team zal ook volgend seizoen met trainer/coach Jesse van Rijn verder werken aan mooie resultaten.

Er waren dit seizoen binnen VCS meer successen te vieren. Zo werd dames 3 overtuigend kampioen in de vierde klasse. Zij verloren dit seizoen slechts vier sets en wonnen er 76, waarvan eentje met 25-0! Bij de jeugd werden twee teams kampioen: meisjes A1 en jongens C1. En ten slotte is ook het tweede recreantenteam op de eerste plaats geëindigd.

Terwijl voor de meeste teams het wedstrijdseizoen voorbij is, moet heren 1 op zaterdag 6 mei nog een driekamp spelen voor handhaving in de promotieklasse. Bij winst van de driekamp is het team veilig. Heren 1 kan alle support goed gebruiken, dus kom de spelers 6 mei aanmoedigen!

Tegenstanders zijn Sovicos en Kratos heren 2, beide nummers twee uit de eerste klasse. Heren 1 speelt om 10.00 uur en 11.15 uur in sporthal De Noort Syde in Oudewater. Hopelijk tot dan!

Afgelopen week kwamen de eerste teams van Volleybalclub Sassenheim weer in actie. Dames 1 speelde thuis tegen het jonge team van Inter Rijswijk, terwijl heren 1 in Zoetermeer op bezoek ging bij degradatieconcurrent Zovoc.

De druk lag bij de laatste thuiswedstrijd van dames 1 vooral bij tegenstander Inter Rijswijk. Zij hadden veel punten nodig om niet direct te degraderen. VCS had echter nog wat goed te maken: de uitwedstrijd werd in december maar zeer moeizaam gewonnen. VCS ging goed van start, maar kon door veel servicefouten niet echt weglopen bij Inter Rijswijk. Ook de passing lag niet optimaal. Gelukkig maakte de tegenstander ook veel fouten, waardoor VCS nauwelijks echt onder druk werd gezet. Op de juiste momenten kon dames 1 doordrukken en zodoende ging de winst met 4-0 naar VCS.

Voor heren 1 was het helaas een ander verhaal. Direct vanaf het begin van de wedstrijd werd het team onder druk gezet en VCS kreeg geen vat op het spel van Zovoc. Een strenge scheidsrechter maakte het er niet makkelijker op, maar geen speler haalde zijn gebruikelijke niveau. Een duur 4-0 verlies was het resultaat en daarmee wordt het voor VCS bijzonder lastig om direct te handhaven in de promotieklasse. Zelfs directe degradatie is nog mogelijk.

Heren 1 speelt over twee weken de laatste wedstrijd tegen de nummer 12, Kalinko. Die thuiswedstrijd moet in ieder geval worden gewonnen. Dames 1 strijdt om de vierde plek en speelt nog twee uitwedstrijden, tegen Thor in Bergambacht en tegen Waterlanders in Nieuwkoop.

Facebook
Go to top